klivet till att starta eget

Mitt första business år [klivet till att starta eget]

För er som inte vet så startade jag eget i augusti. Efter flera månader som frilans kände jag att det var dags att stå på egna ben. Att fakturera via tredjepart var dessutom inte så glamoröst som det en gång verkade (kanske skriver ett inlägg om det så småningom).

I somras gick jag hos en coach som hjälpte mig inför det stora klivet. Med hjälp av hennes stöd och djupa förståelse (för vem jag är), kunde jag sakta men säkert påbörja skapelsen av det som skulle bli mitt första företag.

Att ta det där läskiga steget…

Låt mig börja med att säga att det blev en intensiv sommar. Jag hade länge gått i tankarna om att starta eget, men det var något som gjorde det svårt att ta det där klivet till att faktiskt göra det (trots en enorm längtan och pepp från företagsvänner). Efter många rädslor och stunder av panik hade jag bestämt mig. Jag skulle göra det. Det fanns inte längre något annat alternativ.

Fast forward några svettiga veckor och jag fick hem mitt registreringsbevis från Bolagsverket. Och vet du vad? Mitt företag registrerades den 20e augusti – på min födelsedag av alla dagar! Det var också samma år jag fyllde 30! Snacka om en nystart!

Idag är mitt företag knappt 4 månader gammalt

Det känns fortfarande konstigt när folk frågar vad jag gör. Behöver tänka till innan jag svarar. Att vara företagare är ju allt jag har drömt om!

Om jag ska sammanfatta det i ord, så har det varit en omtumlande och sjukt utvecklande resa.

Inte anade jag att företagande är personlig utveckling gånger 1000!

Det är som att kliva in i en helt ny värld där allt handlar om mental inställning, relationsbyggande, tilltro till sig själv och andra, och SÅ mycket mer!

Så hur har det gått med ekonomin?

Vad gäller den ekonomiska biten så kan jag avslöja att det rullat på väldigt bra! Flera, nya samarbeten har trillat in, främst via rekommendationer, och det är först nu jag inser vilket fantastiskt nätverk jag har! Är så sjukt tacksam över alla förfrågningar och möjligheter som kommit min väg. Vilket leder mig in på en av dem största utmaningarna med att vara egen – konsten att säga ”nej”.

Som företagare fattar du i princip alla beslut på egen hand. Ordet ”nej” har fått en helt ny innebörd för mig. Det är ett ord jag definitivt lärt mig att använda allt oftare.

Det sägs att framgångsrika människor säger nej 80% av sin tid, och ja resterande 20%.

Mer om det i ett kommande inlägg på temat ”alla kunder är inte bra kunder” – stay tuned!

Vill du hänga med på min resa som nystartad företagare?

Signa upp till mitt nyhetsbrev för att ta del av alla läckerheter som bara väntar på att få avslöjas!

Hej!

Sandra Wasserman

Sandra Wasserman

Digital strateg & SEO-konsult

Sandra heter jag och det är jag som driver denna blogg. Här delar jag med mig om tankar och tips kring digital marknadsföring och livet som företagare. Skriv upp dig på min e-post lista om du vill ta del av exklusiva tips och råa hemligheter! Ses där 😉

Mer från bloggen

Alla inlägg

Relevanta inlägg

Lämna en kommentar